Sportfysiotherapie

Sport je graag? Ben je vaak in beweging? Of overweeg je een sportieve activiteit te gaan doen? Lees hier wat Rian en Pauline voor je kunnen betekenen.

Uiteraard kunnen Rian en Pauline je bijstaan wanneer je een blessure hebt, zodat je snel en veilig je sport kunt hervatten.
Maar je kunt ook advies krijgen over de opbouw van je training, over schoenen en braces of bij de keus van een sport die bij jou past.

Rian en Pauline zijn fysiotherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in sport en sporters. Na de studie fysiotherapie hebben zij zich verder geschoold tot sportfysiotherapeut. Daardoor weten zij welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en wat de motivatie van sporters is.
Ook daarna blijven ze via nascholing op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Oftewel: ze hebben de meest actuele kennis en vaardigheden in huis.
Dit stelt hen in staat om op het vlak van sport en gezondheid te adviseren, te behandelen en te begeleiden.

Beginnende sporters – advies en begeleiding

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Wellicht herken je dat. Misschien is het al lang geleden dat je voor het laatst hebt gesport, ben je in de loop van de tijd zwaarder geworden, of is het om wat voor reden dan ook niet zo eenvoudig om te gaan sporten.
Rian en Pauline kunnen je helpen bij het kiezen van een activiteit die bij je past. Ze zijn deskundig op het gebied van het menselijk lichaam en dan speciaal als het gaat om sporten en bewegen. Ze kunnen je vertellen wát je kan doen en hóe je het kunt doen. Met andere woorden: ze geven advies en kunnen je er ook bij begeleiden.
Het is prettig te weten dat we hierbij samenwerken met andere (para-)medici binnen de Gezondheidscentra Nijkerk (bijv. de diëtist).

Sporters – advies en begeleiding

Je sport en met veel plezier! Je speelt competitie en je bent elke wedstrijd lekker fanatiek of misschien loop je voor jezelf twee keer per week hard met het plan om ooit nog eens een (halve) marathon te lopen.

Bekruipt je wel eens de vraag of je goed bezig bent? Of je wel effectief genoeg traint? Of je wel genoeg drinkt tijdens het tourfietsen elke zondagochtend? Begint het je een beetje te duizelen als je nieuwe loopschoenen moet kopen en je tegenstrijdige adviezen krijgt? Ben je zwanger en wil je graag zo lang mogelijk blijven sporten?
Kom eens langs voor informatie of advies. Vanuit hun deskundigheid kunnen Rian en Pauline je optimaal adviseren over alles wat met je sport te maken heeft.

Wacht niet tot je een blessure hebt, maar vraag om advies als je bij elke service ‘iets’ in je schouder voelt. Laat eens naar de stand van je enkels kijken als je vaak zwikt, laat een loopanalyse op video doen, en vraag welke schoenen je het beste kunt dragen of welke brace je kunt gebruiken.

Leg je trainingsschema ter voorbereiding op de marathon eens voor aan Pauline en kijk of je niet te hard (of te langzaam!) van stapel loopt.

Geblesseerde sporters – behandeling en begeleiding

Je bent geblesseerd. Dat is balen! Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer in het veld staan of op de fiets zitten. Een sportgerichte behandeling en begeleiding zorgen daarvoor.
Sportminded als ze zijn, weten Rian en Pauline hoe je je voelt en zullen zij er alles aan doen je zo snel mogelijk weer op niveau te krijgen. Natuurlijk wordt eerst nauwkeurig geanalyseerd wat er is gebeurd en kunnen blessures worden behandeld. Maar zij adviseren je ook hoe je tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kunt blijven. Je loopt dan zo min mogelijk achterstand op.

Kwaliteit erkend

Een sportfysiotherapeut is geen alleskunner of een wondertherapeut. Rian en Pauline weten waar hun deskundigheid ophoudt en zullen dan ook tijdig en gericht doorverwijzen. Ze werken daarom met een netwerk van huisartsen, sportartsen, chirurgen en diëtisten. Bovendien staan beiden geregistreerd, waarmee zij garantie geven op een uitstekende kwaliteit van je behandeling en begeleiding.