Minder pijn en beter bewegen via het basispakket

Patiënten met artrose aan het heup- of kniegewricht krijgen de eerste twaalf behandelingen vergoed. Behandeling door Pauline zit in het basispakket en is dus voor iedereen beschikbaar. De behandelingen vallen binnen het eigen risico. Voor het vergrijzende Nijkerk is dit een goede ontwikkeling.

Artrose komt vooral voor bij ouderen. Het kan in de familie zitten, waardoor de kans groter is dat iemand artrose krijgt. Daarnaast spelen overgewicht en lichamelijk zwaar werk een rol. Behandeling is belangrijk, omdat artrose je beperkt in je mogelijkheden. Spelen met de kleinkinderen, wandelen, fietsen: als je artrose hebt, kun je moeilijker bewegen. Ondersteuning door Pauline met een specifiek op artrose gericht bewegingsprogramma helpt om in beweging te blijven en kan voorkomen dat er aanvullende klachten optreden. Zo’n aanpak is effectief, ook als de artrose al in een vergevorderd stadium is.  Dat doet ze met oefeningen, informatie over artrose en leefstijl, en online ondersteuning.

Langer gezond blijven bewegen

Het meest voorkomende symptoom van artrose is pijn. Dat komt vooral door te weinig bewegen of als het gewricht langere tijd zwaar is belast. Naast pijn bestaat er ook stijfheid. Het gevolg is nog minder bewegen, waardoor conditie en spierkracht afnemen. Met oefentherapie kan de negatieve spiraal worden doorbroken, waardoor je langer gezond kunt blijven bewegen. De duur van het programma is afhankelijk van de vorderingen die je maakt. Zodra je in staat bent de oefeningen en activiteiten zelfstandig uit te voeren en er uitzicht is op blijvende vooruitgang, stopt het programma.

Pauline heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van artrose. Zij heeft hiervoor alle kennis in huis. Je bent dus verzekerd van de beste behandeling.