Gezondheidscentrum de Nije Veste

Osteopathie

Wat is osteopathie?

Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot gewrichten. Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op de beweging van het lichaam en op de bewegingen in het lichaam, met als doel om de gezondheid van de mens te optimaliseren.

Daarbij gaat de osteopathie uit van het concept dat de mens als levend organisme een structurele- en functionele eenheid is (anatomisch en fysiologisch). Structuur en functie beïnvloeden elkaar wederzijds via vasculaire (bloed), neurologische (zenuw), lymfatische (afvoer- en afweermechanismen), endocriene (hormonen), biomechanische (beweging) en psychologische wegen. Deze systemen zijn in iedereen aan het werk om die persoon gezond te houden en/of een ziekte te lijf te gaan. Functioneert een deel van het lichaam niet naar behoren, dan kan dat consequenties hebben voor al deze systemen.

Voor een beter beeld bij osteopathie helpt allicht de volgende metafoor: Zou bij u het licht in de gang het niet meer doen, dan vervangt u waarschijnlijk de lamp. Een osteopaat vervangt niet alleen de lamp, de osteopaat onderwerpt direct ook de stroomtoevoer, de lichtschakelaar en de stoppenkast aan een onderzoek. 

Want het kan natuurlijk gewoon slijtage van de lamp zijn, maar het kan ook zijn dat er te veel of te weinig stroom wordt afgegeven, in welk geval uw volgende lamp het waarschijnlijk ook niet lang gaat doen.

Voor de osteopaat is dan ook de persoon die op visite komt het uitgangspunt van de behandeling, niet de kwaal waar die persoon eventueel last van heeft.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak ga naar de online agenda.

Contact

Gezondheidscentrum Bij de Veste

Oranjelaan 83, 3862 CX Nijkerk

Telefoonnummer: 033 7210 590
Email: info@osteopathiemennes.nl
Website: www.osteopathiemennes.nl

Openingstijden

 

Maandag

09:00 – 18:00 uur

Dinsdag

09:00 – 18:00 uur

Woensdag

09:00 – 18:00 uur

Donderdag

Gesloten

Vrijdag

Gesloten