Huisartsen 
de Nije Veste

Ingrepen & onderzoeken

! Spoed: +31 (0)33 – 721 05 55 KIES 1

Chirurgische ingrepen

Kleine chirurgische ingrepen

Voor het verwijderen van kleine en onschuldige huidafwijkingen kunt u in onze praktijk terecht. U maakt eerst een afspraak bij uw huisarts voor het beoordelen van de afwijking. Als besloten wordt om het te verwijderen krijgt u een vervolgafspraak. Soms kan het zijn dat een andere huisarts de huidafwijking verwijdert vanwege specifieke bekwaamheid. Bij enige twijfel sturen we de verwijderde huidafwijking op voor nader onderzoek. U belt zelf over de uitslag. De kosten van dit aanvullende onderzoek kan afgaan van uw eigen risico.

Sterilisatie

U kunt als man bij ons terecht om u te laten steriliseren. Eerst krijgt u een intakegesprek bij de huisarts die hierin gespecialiseerd is. De tweede afspraak duurt 45 minuten en daarin zal de ingreep plaatsvinden. Alle informatie over de sterilisatie vindt u in onze folder, verkrijgbaar in de praktijk. Deze ingreep wordt niet vergoed door uw zorgverzekering en kost € 350,-. 

Spiraal plaatsen

Als u samen met uw huisarts hebt besproken dat u een spiraal wilt laten plaatsen, krijgt u een afspraak hiervoor. Het plaatsen van een spiraal gebeurt meestal tijdens of vlak na de menstruatie. De baarmoedermond staat in die periode een beetje open. Voor de plaatsing van het spiraal brengt de arts een speculum (eendenbek) in de vagina. Daarna wordt de baarmoedermond goed schoongemaakt met jodium. Via een dun buisje wordt het spiraal ingebracht. Dit kan een onaangenaam en krampend gevoel geven. U mag een uur voor plaatsing een pijnstiller, bijvoorbeeld ibuprofen 400 mg innemen of 1000 mg paracetamol. Zo’n zes weken na de plaatsing komt u voor controle terug op het spreekuur.

Aanvullende onderzoeken

Bloedprikken

Voor bloedafname kunt u dagelijks terecht op de begane grond van het gezondheidscentrum bij het Meander Diagnostisch Centrum. U kunt hier alleen terecht via een afspraak van uw huisarts of via het ziekenhuis www.meandermc.nl/bloedprikken. Neem ook uw legitimatiebewijs mee. Aan dit aanvullende onderzoek zijn kosten verbonden die van uw eigen risico kunnen afgaan. Openingstijden: 7.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur.

Röntgenfoto & echo

Voor het maken van een röntgenfoto of echo kunt u ook terecht op de begane grond van het gezondheidscentrum bij het Meander Diagnostisch Centrum. Voor het maken van een röntgenfoto hoeft geen afspraak te maken, wel voor het maken van een echo. U belt dan met telefoonnummer 033 8506 070. Openingstijden röntgenfoto’s: dagelijks van 08.30-16.30 uur echo:maandag van 08.30-16.30 uur en donderdag van 08.15-14.15 uur. We wijzen u erop dat aanvullend onderzoek, zoals röntgenfoto’s en echo’s, van uw eigen risico kunnen afgaan.